Nyhed

17 november 2023
Mette Christensen

Mange flere duftstoffer bliver deklareringspligtige – hent hele listen her!

Er du producent eller importør af kosmetiske produkter, er det vigtigt at være opmærksom på, hvilke stoffer, der er deklareringspligtige. Flere og flere stoffer bliver nemlig defineret som deklareringspligtige allergener, og er blevet tilføjet kosmetikforordningen, som udstikker de regler, kosmetiske produkter skal leve op til i EU. Vi har samlet en liste over alle stofferne, som du kan hente her.

Design-uden-navn-51

I december 2011 vedtog EU’s Videnskabelige Komité for Forbrugersikkerhed (SCCS/1459/11) en “Opinion on fragrance allergens in cosmetic products”, som konkluderede, at mennesker er sensitive overfor mere end de allerede deklareringspligtige allergener og tilføjede en del yderligere, herunder følgende menthol,terpineol, linalyl acetate, camphor, vanillin og geraniol derivativer (geranial og geranyl acetate). Også naturlige ekstrakter, f.eks. ylang-ylang oil (Cananga odorata flower oil), cinnamon oil (Cinnamomum zeylanicum bark oil) og lavender oil (Lavandula officinalis flower oil).

Disse er nu tilføjet kosmetikforordningen ved EU 2023/1545 og skal senest 31. juli 2026 gælde for produkter som bringes på markedet og 31. juli 2028 for produkter, der allerede er på markedet - så opdater etiketter i tide:

Parfumen/duftolien skal dokumenteres med et allergen-certifikat indeholdende alle deklareringspligtige (nye og gamle) stoffer.

 

Hent hele listen med deklareringspligtige duftstoffer ved at udfylde formularen

Hent guiden

Få listen med deklarationspligtige duftstoffer